In 2000 vroegen we Maarten Van Severen een nieuw paviljoen te bouwen. Het gebouw moest werken, ontvangen en wonen kunnen combineren.

Niet alleen zou het nieuwe paviljoen de activiteiten van een traiteurdienst - van bereiding tot administratie - herbergen, ook moest de mede - eigenaar er kunnen overnachten. Precies in die volgorde volgen de verschillende functionele ruimtes zich binnen het nieuwe volume op.

Via een dienstweg die het terrein aan de westkant bedient, worden producten afgeleverd aan de kopgevel die het verst van de villa verwijderd is. Daar verschaffen lijvige deuren rechtstreeks toegang tot de koelruimte. Personeel loopt af en aan, geuren en geluiden vullen de ruimte. Achter de keuken bevindt zich de ontvangsttafel, waar geproefd en overlegd wordt. In dezelfde ruimte is iemand aan het werk aan een bureau. Tussen tafel en bureau groeit een eik, waarvan de stam omsloten is door een glazen koker. Dan volgt de leefruimte van het appartement, die op de kop van het paviljoen ligt en daardoor aan twee zijden glazen wanden heeft. Doorzichten in alle richtingen bepalen de belevingswaarde van de hele architectuur.

Het verhaal dat Van Severen begon in de achtergevel van de villa, krijgt een volwaardige afronding in het tuinpaviljoen. Oud en nieuw spelen adequaat en zonder scrupules op elkaar in..

Caroline Goossens

Nieuw! Het Boxy kookboek

Zelf uitpakken met feel good food?
Ontdek ons inspirerende kookboek, als lekkere leidraad of geschenk.
Een selectie van fijnproeversgerechten voor uw feestje of event.

Koop het nu

Graag een voorproefje? Bekijk het eerste hoofdstuk gratis online.