ARTIKEL IN DE KIJKER

Cullinaire ambience

Culinaire Ambiance gaat in zee met populairste gastronomische tweeling

Culinaire Ambiance, al meer dan dertig jaar het meest toonaangevende culinaire tijdschrift in België, gaat de komende maanden samenwerken met Kristof en Stefan Boxy, bij het grote publiek vooral bekend van hun rol als recensent in het populaire tv-programma Mijn Pop-Uprestaurant en van hun Vitaya-programma Boxy & Boxy.

Met hun vaak grappige, maar steeds tot the point interventies wist de gastronomische tweeling in geen tijd de harten van tv-kijkend Vlaanderen te veroveren. Collega-traiteurs, chefs en foodies kenden Kristof en Stefan Boxy echter al veel langer, als de gastronomische vernieuwers die in de jaren 90 afstand deden van hun Michelinster om zich volledig op de catering-business te storten.

“De broers waren hun tijd ver vooruit”, zegt Willem Asaert, hoofdredacteur van Culinaire Ambiance. “Alleen was de wereld nog niet klaar voor hun vernieuwingen. Tenminste: de inspecteurs van de culinaire gidsen waren er nog niet klaar voor. Liever dan hun eigen principes te verloochenen en zich aan te passen aan de richtlijnen, zelfs als dat hen een tweede ster had kunnen opleveren, sloten ze hun restaurant om de traiteurzaak die ze naast het restaurant runden, verder uit te bouwen.”

Sindsdien hebben de Boxy’s een opmerkelijk parcours afgelegd. “Ik heb zelf twee jaar als souschef in de catering-business gewerkt”, aldus Asaert. “Vanuit die optiek kan ik de aanpak van Kristof en Stefan nog meer waarderen. Ze zorgen voor een uitstekende keuken en de persoonlijke schwung die de Boxy’s eraan geven, maakt hen tot één van de absolute stand-outs in deze sector.”

Asaert is dan ook bijzonder trots dat Culinaire Ambiance gaat samenwerken met de Boxy’s. De komende maanden geeft de tweeling onder het motto ‘Feesten zonder stress – de Boxy’s nodigen uit’ elke maand een speciaal voor het magazine gecreëerde recept prijs. 

Ook Stefan Boxy is tevreden over de samenwerking. “De feestdagen zijn toch een beetje ‘onze’ hoogdagen”, legt hij uit. “Tijd om voluit te genieten van gezellige lunches, brunches en diners met vrienden en familie. In Culinaire Ambiance geven wij wat tips hoe je met zo weinig mogelijk stress aan de eindejaarperiode kan starten en ook als gastvrouw of gastheer ten volle kan genieten van je gezelschap.” 

“Het plaatje moet kloppen”, vult Kristof Boxy aan. “Niet alleen iets lekker op het bord toveren, maar ook de aankleding van de tafel, de keuze van de bloemen, verlichting en muziek, maken de sfeer. Bij die sfeer hoort een oprechte glimlach van de gastvrouw of gastheer. Dat kan alleen als de voorbereidingen zonder al te veel stress verlopen. Een goede voorbereiding is goud waard en maakt dat je avond niet meer stuk kan.”  

“Het was heel fijn samenwerken met de redactie van Culinaire Ambiance en met Demeyere, dat voor elk recept en elke bereidingswijze aangepast kookgerei heeft. Net als wij zijn ze zeer gepassioneerd door eten en drinken, maar altijd met oog voor kwaliteit en details. We hopen de lezers met deze reportages te kunnen inspireren en wensen iedereen vooral een heerlijk culinair najaar”, besluit Kristof Boxy.

Ontdek nu een pak nieuwigheden in onze shop

SHOP ONLINE

Boxy & Boxy

op Vitaya

BEKIJK ONLINE

Nieuw! Het Boxy kookboek

Zelf uitpakken met feel good food?
Ontdek ons inspirerende kookboek, als lekkere leidraad of geschenk.
Een selectie van fijnproeversgerechten voor uw feestje of event.

Koop het nu

Graag een voorproefje? Bekijk het eerste hoofdstuk gratis online.