Wij, Kristof en Stefan, werken graag met unieke producten. We willen alleen deze samen brengen in gerechten waar elke smaak 100% tot zijn recht komt. Daarnaast is het voor ons van groot belang dat de producten een (h)eerlijk verhaal hebben.

Zo zijn we contact gekomen met Nordur Salt, zuivere, krokante zeezout kristallen uit Ijsland. Ze zijn rijk aan mineralen en smelten satijnzacht en licht ziltig in de mond.

Het Nodur Salt wordt door twee jonge ondernemers gemaakt volgens een productiemethode uit 1753. Deze methode bestaat erin om met geothermische aardwarmte zoutkristallen te oogsten uit de Breidafjördur. Dit is een Arctische zeebaai gelegen 250km ten noorden van Reykjavic. Deze zeebaai is rijk aan een extreme biodiversiteit en wordt daarom beschouwd als het regenwoud van de Atlantische Oceaan. Deze methode heeft een minimale impact op het mileu, waar we volledig achter staan.

Nordus Salt is een fantastisch om mee te experimenteren. Voor ons de ideale partner voor onze kip in zoutkorst!

Nieuw! Het Boxy kookboek

Zelf uitpakken met feel good food?
Ontdek ons inspirerende kookboek, als lekkere leidraad of geschenk.
Een selectie van fijnproeversgerechten voor uw feestje of event.

Koop het nu

Graag een voorproefje? Bekijk het eerste hoofdstuk gratis online.