Tijdens de zomerse maanden kan een fris glaasje rosé niet ontbreken tijdens een gezellige aperitief, spontane BBQ of fleurig tuinfeest...

Voor al onze zonnige feesten zijn wij op zoek gegaan naar de ideale rosé. Niet enkel de kleur, geur en smaak zijn voor ons een doorslaggevende factor geweest, ook het verhaal achter deze rijke rosé heeft ons volledig overtuigd. 

Het Belgische koppel Viviane en André Vossen zijn de uitdaging aangegaan om de 14e -eeuwse Château Ad Francos terug zijn verdiende uitstraling te geven. Door de eeuwen heen hebben verschillende generaties architecturale pareltjes nagelaten. Hoogstandjes zoals een wenteltrap van 4,5m diameter en een schoorsteenmantel uit de gotische tijd zijn gerestaureerd.

De wijnen worden op een zeldzame manier gemaakt, volgens de Claret traditie. De bekende oenoloog Michel Rolland, die als kind op het domein woonde, werkt mee aan het maken van deze grote wijn.

De wijngaarden van Château Ad Francos zijn gelegen op de zuidelijk georiënteerde flanken van de Bordeauxstreek. De rijkdom van de kalkachtige bodem komt helemaal tot zijn recht door het milde klimaat in de streek. Hierdoor is de rosé eerder droog dan zoet in vergelijking met andere rosé wijnen.

Kortom, wij zijn gevallen voor de traditie en architectuur van Château Ad Francos, maar ook voor de karaktervolle rosé met aroma’s van rood fruit en een mooie rondheid. Een ideale rosé in combinatie met een grote en kleine hap.

Nieuw! Het Boxy kookboek

Zelf uitpakken met feel good food?
Ontdek ons inspirerende kookboek, als lekkere leidraad of geschenk.
Een selectie van fijnproeversgerechten voor uw feestje of event.

Koop het nu

Graag een voorproefje? Bekijk het eerste hoofdstuk gratis online.